kurus-dengan-mudah

Kain Koyak Masa Akad Nikah, Wanita Ini Nekad Kuruskan Badan & Ini 3 Rahsianya!

loading...

Kata orang hendak seribu daya, tak mahu seribu dalih. Cerita tentang tranformasi menakjubkan oleh mereka yang telah berjaya mengurangkan berat badan bukanlah satu perkara yang baru.

Namun begitu masih ada yang memandang rendah dan iri hati dengan pencapaian mereka ini. Tak apa kalau masih tak percaya juga, baca dan tengok transformasi wanita ini pula. Jangan makan hati sudah, pucuk pangkal nak taknak je!
 Menangis-nangis cari baju wedding
Screen Shot 2016-01-15 at 5.38.17 PM
” Beauty is pain” Is a long and tough journey for me to achieved my target. Everytime New Year mesti berazam untuk kurus is one of my top list untuk keberapa belas kali, so many things I did supaya azam tercapai , bermacam jenis produk dan cara saya dah cuba ,until on my big day , menangis-nangis cari baju wedding sana sini, end up semua baju weeding kena tempah, masa akad nikah kain saya terkoyak Sebab I’m to big!!! From that moment I realized I have to do something and after one month of my marriage I found JOMKURUS#2 by@kevinzahri and atas dorongan team,my coach,husband I manage to lost 20.5kg in 6 weeks and my journey begin ,after that I continue with JOMKURUS#3 I lost another 19kg , in SEASON 4 JOMKURUS I have been selected to become TEAM LEADER Kawasan Cheras,right after JK1M is over one of my participant @azitabaizura had force me to joint NST Body Makeover Challenge for another 3months program. From 100 people I’m the lucky 12 people to be selected and after all my hard work finally I dapat my dream weight 58kg.

Banyak kali give up
gemok
Ramai org tanya kenapa nak kurus?? And how I do it dalam masa yg singkat dan adakah benar tanpa bantuan sebarang PRODUK??? 1st I got full support from my husband ,familys and friends and lucky me my husband who have experience 18years in fitness line,jadi dia antara Yg banyak membantu saya. 2nd MINDSET and CONSISTENCY ,focus with my goal Itu Yg penting and yes! Many time I feel down and wanted to give up tapi sy always get back on track, 3rd JOMKURUS is my kick start!! Dan saya diajar cara yg betul how to lose weight. WHY I WANT TO LOSE WEIGHT??? 1st for my healthy purpose dan keselesaan , 2nd to be more confident for myself dan senang cari baju, 3rd for myself and my husband ,as a wife I want to give the best I can for him.
Screen Shot 2016-01-16 at 2.00.43 AM
Screen Shot 2016-01-16 at 2.06.45 AM
Berat sekarang 58kg, very inspiring!
kebaya

Aminah merupakan pemenang program New Strait Times BodyMakeover Challenge 2015 tempat kedua. Moga kisah wanita ini mampu memberi semangat kepada mereka di luar sana yang serius mahu mengubah penampilan.

Kalau tak tahu sangat macam mana nak mula, apa susah call jela wanita ini. Goodluck!

Sumber : Kevin ZahriSiti Aminah

loading...